Ripset & kulmat

RIPSET & KULMAT

Kulmien värjäys ja muotoilu

Ripsienpidennys volyymi

Pikahuolto volyymi

Ripsihuolto volyymi

Pidennysten poisto

MICROBLADING

Kulmat (sis. vahvistuksen)

Vuosivahvistus

Konsultaatio

KESTOPIGMENTOINTI

Kulmat (sis. vahvistuksen)

  25,00€

100,00€

  50,00€

  75,00€

  25,00€

270,00€

120,00€

Ilmainen

290,00€

JENNA.jpg

Lisätiedot & kysymykset:

Jenna Stenström 050 567 0783

Paikalla Mankelissa torstaisin.

Yhteyttä voit ottaa koska vain.

Usein kysyttyä: lue tästä

RIPSET

ripset ripsihoito ripsenpidennykset tekoripset tampere

MICROBLADING

microblading kulmat tampere

KESTOPIGMENTOINTI

kestopigmentointi tampere
 

MICROBLADING: On kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Toimenpiteellä saadaan luotua puuttuvat kulmakarvat, vahvistettua omia kulmakarvoja tai korjattua kulmakarvojen epäsymmetriaa. Toimenpiteessä väripigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin terällä, jossa on useita pieniä neuloja. Pigmentit, joita käytän, ovat hyvin siedettyjä, eivätkä ne ole haitallisia iholle. Allergisiin reaktiohin en ole törmännyt, mutta en tietenkään voi vakuuttaa, ettei kukaan sellaisia saisi. Väri häviää ihosta vähitellen haalistuen. Käytän Swiss Colourin ja Consult Ladyn värejä.

 

Kauanko lopputulos kestää? Lopputuloksen kestoon vaikuttavat monet tekijät, se on hyvin yksilöllistä. On realistista odottaa tuloksen säilyvän noin vuoden, mutta se voi kestää iholla jopa 1,5 - 2 vuotta. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen en suosittele aurinkolomalle lähtöä, aikuisella ohuella iholla väri pysyy paremmin kuin nuorella iholla, normaali iholla väri pysyy paremmin kuin rasvaisella jne. Myös elintavat vaikuttavat paljon sekä se, kuinka ihoaan hoitaa. Myös jälkihoito on tärkeää.

Onko toimenpide kivulias? Ensimmäiset viillot tehdään microbladingissa ilman puudutusta, mikä tuntuu epämiellyttävältä (tämä siksi, ettei puudutteen aiheuttama mahdollinen lihasten rentoutuminen vaikuta kulmien symmetrisyyteen). Yksi sanoo sen tuntuvan kuin karvoja nypittäisiin, toinen taas kokee sen kivuliaana. Kun raamit on saatu ikuistettua, toimenpide jatkuu puudutuksen kanssa. Toimenpiteen jälkeen
Iho saattaa punoittaa hetken joillakin, toisilla taas ei. Asiakkaat aina hämmästelevät, kuinka vähän tehty toimenpide näkyy. Voit siis hyvin mennä heti takaisin töihin ja ihmisten ilmoille.

 

Parantuminen: Iho on tärkeää pitää puhtaana, eikä kulmien aluetta saa kosketella. Yleensä puhutaan, että kulmia pitäisi suojata 72 tuntia microbladingin jälkeen. Itse kuitenkin suojaisin niitä 5 - 7 päivää varmuuden vuoksi, jotta ne paranevat hyvin, eivätkä tulehdu. Tunnet itse kun iho tuntuu parantuneen. Väri saattaa hieman tummentua heti toimenpiteen jälkeen, mutta vaalenee parin viikon sisällä.

Täysin parantunut lopputulos näkyy noin neljän viikon päästä. Kulmiin saattaa toimenpiteen jälkeen tulla rupea tai ne hilseilevät pikkuhiljaa liiallisen värin ulos. Hilseily/rupivaihe saattaa kestää viikosta kahteen, yleensä noin 7 - 10 päivää. Noin kuukaudessa pigmentti on asentunut, jolloin tehdään vahvistus. Vahvistuksessa väriä lisätään sinne, mistä sitä on liikaa lähtenyt. Useasti kulmien alkuosa ainakin joudutaan vahvistamaan. Vahvistus tehdään 4 - 8 viikkoa ensimmäisen kerran jälkeen.

Kulmien muodon suunnittelu ja värin valinta: Suunnittelu ja värin valinta tehdään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Otan asiakkaan omat toiveet huomioon, ja teen mieluummin aluksi vähän varovaisemmin ja sitten tarvittaessa sävyä voi tummentaa vahvistuksessa. Nuoret suosivat usein paksua ja näyttävää muotoa, aikuiset naiset enemmänkin kohottavaa ja hienovaraista omien kulmien täyttöä. Kaikille kasvoille ei sovi samanlaiset kulmat. Meikkaajana kasvojen symmetria ja kulmien oikeaoppiset alku- ja loppupisteet ovat tulleet minulle hyvin tutuiksi.

Piirrämme raamit yhdessä ja sen jälkeen kun asiakas on ne hyväksynyt, aloitamme kulmien teon. Käytän asiakasta välillä istualleen ja tarkastelemme peilistä välivaiheita yhdessä. Ensimmäinen toimenpide kestää n. 2,5 tuntia.

Raskaus ja imetys: En tee kulmia raskaana oleville, imettäville kyllä. Imettäminen saattaa tosin vaikuttaa värin pysyvyyteen. Varaudu siis siihen, että ylimääräinen vahvistus voi olla tarpeen. Jos kulmilla ei ole kiire, odota että imetys on ohi.

Esteet microbladingille? Esteitä ovat Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kuukautta), se että olet syöpähoidossa (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kk), raskaus, HIV, verenohennuslääkkeet, diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen), verenvuototauti, puudutusaineallergia, muu tulehdus, ihottuma kulmien alueella ja keloiditaipumus, jos ihossasi on luomia kulmien alueella, ne täytyy kiertää. Niiden päälle ei voi pigmentoida.

Verenluovutus kulmien teon jälkeen? Kuten tatuoinninkin jälkeen, odota 4 kuukautta ennen kuin luovutat verta (perustuu Euroopassa noudatettaviin säännöksiin).

Kärsivätkö omat karvat? En ole koskaan kuullut enkä nähnyt, että toimenpide vaikuttaa karvankasvuun. Karvat eivät myöskään katkeile toimenpiteen aikana.

Botox ja kulmat? Jos mietit ottavasi botoxia ja aprikoit työjärjestystä, suosittelen että ensin tehdään kulmat ja sitten vasta otat botoxia.

Jälkihoito: Kulmia ei saisi kastella ensimmäiseen 24 tuntiin. Sen jälkee saa jo käydä suihkussa normaalisti ja pestä kasvot vedellä.
Kulmia voi rasvata bepantenilla tai kookosöljyllä 1-2 kertaa päivässä. Vältä aurinkoa, saunomista ja uimista viikko, alueen meikkaamista ja hikijumppaa 5 - 7 päivää. Älä revi kulmiin muodostuvaa rupea tai hilseilyä, älä myöskään rasvaamalla rasvaa sitä irti. Älä lähde aurinkolomalle heti teon jälkeen - olen havainnut, että silloin vahvistukseen tultaessa väriä on kulunut enemmän pois kuin niiltä, jotka eivät ole lomailleet välissä auringossa ja uineet. Voit pestä hiuksiasi normaalisti, eikä haittaa, jos kulmille menee vettä. Kun meikkaat, puhdista meikit esim. puhdistusliinalla kulmat kiertäen. Vältä solariumia kaksi viikkoa, äläkä värjää kulmia kahteen viikkoon.

TÄRKEÄÄ JA REHELLISTÄ INFOA – luethan tarkasti! Vaikka yleisesti puhutaan, että väri vaalenee 30 - 40 %, näin ei aina käy. Siksi aloitan aina vaaleammilla väreillä. Ihosi muuttaa sävyt lopulliseen muotoonsa. Vahvistuksessa väriä saadaan aina tummennettua, jos se on tarpeen. Tummilla väreillä saa ohuimmat ja hienoimmat karvat, mutta parantuessaan lopputulos voi olla liian tumma ja tunkkainen. Myös liian lähelle ”täydellisesti” piirretyt karvat voivat parantuessaan ”levitä” yhteen. On parempi jättää raot kunnolla näkyviin ensimmäisellä kerralla ja tarvittaessa seuraavalla kerralla paikkailla koloja. On paljon ihosta kiinni, millaisiksi karvat paranevat. Joillakin ne jäävät ohuemmiksi (yleensä nuorella iholla tai aikuisella hyvin kiinteällä iholla) ja joillakin iho levittää hieman karvoja. Lopputulos ja lopullinen sävy eivät siis ole täysin tekijän hallinnassa koskaan ja lopputulos vaihtelee ihmisestä riippuen. Siksi varovaisuus ensimmäisellä kerralla on tärkeää.

Jos ihosi ovat hyvin ilmeikkäät (nostat toista kulmakarvaa), olet kohottanut botoxilla kulmakarvoja tai kulmasi ovat iän myötä laskeutuneet hyvin eri korkeudelle, on mahdotonta saada ne täysin symmetrisiksi. Eriparisuutta voidaan korjata kyllä niin, että kulmat saadaan enemmän symmetrisiksi kuin ne olivat ennen käsittelyä.

Muista, että kyseessä ovat värillä tehtävät karvat. Myös omien karvojen sijainti tuo omat haasteensa, kun metsästetään symmetriaa. Luonnollisin lopputulos saadaan, kun omia karvoja jätetään kulmiin mahdollisimman paljon. Suosittelen myös lopputulosta, joka ei ole liian kova, kun olet ilman meikkiä. Kulmat eivät saa hallita liikaa kasvojasi. Lopputulos ei ole mielestäni kaunis silloin, kun kaikki huomaavat sinusta vain kulmakarvat.

Valmistautuminen: Saat tulla niin, että kulmissa on meikkiä. Näin näen miten olet itse tottunut meikkaamaan kulmat ja millaista lopputulosta toivot. Muutakin meikkiä saa olla, mutta silmät saattavat hieman vuotaa laiton aikana, joten jos laitat ripsiväriä niin ehkä mielummin vedenkestävää. Hajakarvoja saa nyppiä ennen hoitoa, itse vielä siistin ylimääräiset karvat pois laiton yhteydessä. Vältä kofeiinia ja alkoholia ennen laittoa. Aspiriinia ja särkylääkettä ei myöskään tulisi ottaa 24 h ennen. Voit kuoria kulmiasi pari päivää ennen varsinkin jos sinulla on paksu ja rasvainen iho. Ajoita tukan pesu niin että pärjäät seuraavat 24 h kastelematta niitä. Ensimmäiseen kertaan varataan aikaa n. 2,5 h ja vahvistuksen menee 1-2 h riippuen kuinka hyvin pigmentti on pysynyt ihossa.

KESTOPIGMENTOINNIT: Kestopigmentoinnin idea on korostaa omia luonnollisia piirteitä turvallisella ja hygieenisellä menetelmällä.
Kestopigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja meikkausrutiineja. Kestopigmentointi on hyvä myös silloin kun et voi/halua käyttää meikkiä, esim. rantalomalla, urheillessa yms. mutta haluat silti näyttää huollitellulta. Jos meikki ei tahdo kestää sinulla tai et allergian tms. syyn takia voi käyttää meikkiä niin kestopigmentointi on silloinkin hyvä vaihtoehto. Kestopigmentointia tehdään yleensä kulmiin, sekä silmän- ja huultenrajauksiin kasvojen omia piirteitä ja värejä mukaillen.

 

Pigmentoinnin värit ja muodot käydään aina läpi asiakkaan kanssa ennen toimenpidettä. Yleensä kestopigmentointi aloitetaan ilman puudutusta, mutta puudutetta saa toki jos tekeminen tuntuu epämiellyttävältä. Kestopigmentointi tehdään käsityönä, joten jokaisella tekijällä on oma kädenjälkensä ja tyylinsä. Pigmentointi pysyy ihossa n. 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisella pigmentoinnit pysyvät yleensä paremmin, kuin rasvaisemmalla iholla.


Kestopigmentointia voisi kuvailla kevyeksi tatuoinniksi, ero on siinä että pigmentointia ei tehdä yhtä syvälle kuin tavallista tatuointia, jolloin se poistuu ja haalistuu ihosta pois ajan myötä. Pigmenointi tehdään kertakäyttöisillä steriileillä neuloilla ja siinä käytetään tähän erityisesti suunniteltuja värejä. Käytän Labinan värejä, neuloja ja konetta. Kyseisellä yrityksellä on 30 vuoden kokemus kestopigmentoinneista ja heidän värinsä eivät sisällä raskasmetalleja (jotka saattavat muuttaa pigmentoinnin sinertävän tai punertavan sävyiseksi) tai alkoholia vaan korkeapuhdistettua vettä.


Laittoon kuuluu aina 2 käyntikertaa, ensimmäinen laitto sekä vahvistus. Yhdellä käynnillä ei saada välttämättä vielä täydellistä ja kestävää lopputulosta. Vahvistus tehdään 4-8 viikkoa ensilaitosta. Laiton jälkeen pigmentointi näyttää aina todella tummalta, verrattuna siihen miltä lopullinen tulos tulee näyttämään. Väri haalistuu 30-70 % pois.

 

Pigmentointi ei vaadi erityistä hoitoa käsittelyn jälkeen. Hoidon jälkeen kulmat saattavat olla muutaman päivän todella tummat, sen jälkeen rupi alkaa lohkeilemaan ja vasta muutaman viikon jälkeen näet lopullisen tuloksen. Rupea ei missään nimessä saa irroittaa tai hieroa väkisin irti!
Viikon verran tulisi välttää auringonottoa, uimista, hikoilua, solariumia ja saunomista.


Esteitä kestopigmentoinnille voivat olla: puudutusaineallergia, sokeritauti, verenohennuslääkitys, verenvuototauti, raskaus ja imetys (Ttmä on tärkeä, itse pigmentoinnin teko on turvallista ja tuotteet joita käytetään ovat turvallisia, mutta jos alue tulehtuu voi tulehdus siirtyä sikiöön tai imetyksen välityksellä lapseen), flunssa tai muu tulehdus -herpes, hiv, hepatiitti, -keloiditaipumus arpikudoksen liikakasvuun.

Yhteenvetona: Jos kaipaat mahdollisimman luonnollisia kulmia ja sinulla on normaali/kuiva iho niin microblading sopii ehkä paremmin.

Jos tahdot kulmat jotka näyttävät kuin sinulla olisi kevyesti puuterimaista meikkiä kulmissa ja tahdot hieman parampaa pysyvyyttä tai sinulla on vanha pigmentointi jota olisi tarkoitus peittää niin kestopigmentointi sopii paremmin. Kestopigmentointi sopii kaikille ihotyypeille, rasvainen iho tosin hylkii väriä enemmän.